Simpozij GIS v Sloveniji

datum: 01.09.2010

kategorija: geografski informacijski sistemi

V torek, 28. septembra ob 9:00 uri se bo na Trgu republike 3 odvijal 10. bienalni simpozij Geografski informacijski sistemi v
Sloveniji 2009–2010.

Na simpoziju se vodo zbrali raziskovalci, strokovnjaki, pedagogi, uporabniki in proizvajalci geografskih informacijskih sistemov (GIS) najrazličnejših strok iz cele Slovenije, ki bodo predstavili  najnovejše stanje na področju GIS-ov v Sloveniji.

Ob tej priložnosti bo svoje najnovejše dosežke predstavilo osem izbranih vabljenih predavateljev, ki so s svojimi prispevki sodelovali v monografiji Geografski informacijski sistemi v Sloveniji 2009–2010.

Druženje bo obogatila skupina podjetij, ki bo predstavila strokovni in poslovni razvoj GIS sistemov v okoljih različnih držav. Simpozij bo zaključeni z okroglo mizo o sodelovanju na področju geoinformatike med podjetji in znanstveno raziskovalnimi, izobraževalnimi ter upravnimi ustanovami.

Simpozij organizirata Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti ter Oddelek za geografijo Filozofske fakultete UL v sodelovanju z Zvezo geografov Slovenije in Zvezo geodetov Slovenije.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani http://giss.zrc-sazu.si.
 

Ključne točke

 

  • prostorsko načrtovanje

Povpraševanje

Pridobite si mnenje strokovnjakov s področja gis.
4 - 5 =